Picture Description Of A Garden In Sanskrit | उद्यानम् पर चित्रवर्णम् | बगीचे पर चित्रवर्णम्
इस पाठ में हम संस्कृत व्याकरण में उद्यानम् पर संस्कृत में चित्रवर्णम् को पढ़ेंगे। Picture Description Of A Garden In Sanskrit संस्कृत में मंजूषा में एक शब्द को चुनकर चित्र देखकर वाक्यों की रचना करनी पड़ती है। आइए जानते हैं कैसे करें संस्कृत में चित्रवर्णम्।
This Sanskrit Picture Description of a Garden can be referenced by school students and Sanskrit learners.
उद्यानम्, दोलायाम्, पुष्पाणि, नारी, सूर्य:, खगा:, आकाशे, राजमार्ग:, बालक:, बालिका
उद्यानं एकं सुंदरं स्थलमस्ति। अत्र विविधाणि पुष्पाणि, वृक्षाः, लताः च विकसन्ति। उद्याने विचरन्ति स्म आनन्दं अनुभवामः। उद्यानं नगरस्य शोभां वर्धयति।
उद्याने विविधाणि पुष्पाणि यथा गुलाबः, चमेली, गेंदा, चंपा इत्यादयः विकसन्ति। एतेषां पुष्पाणां सुरभिः मनः हरति। उद्याने विचरन्ति स्म आनन्दं अनुभवामः।
उद्याने विविधाः पक्षिणः अपि दृश्यन्ते। ते वृक्षेषु निवसन्ति। तेषां मधुरं गीतं श्रूयते। उद्याने विचरन्ति स्म आनन्दं अनुभवामः।
उद्यानं आरोग्यस्य स्थलमस्ति। प्रातःकाले जनाः उद्याने व्यायामं कुर्वन्ति। उद्याने विचरन्ति स्म आनन्दं अनुभवामः।
उद्यानं शिक्षायाः स्थलमपि अस्ति। बालाः उद्याने खेलन्ति, पठन्ति च। उद्याने विचरन्ति स्म आनन्दं अनुभवामः।
अतः, सर्वे अपि उद्यानं प्रेमयन्ति। उद्यानं नगरस्य शोभां वर्धयति। उद्याने विचरन्ति स्म आनन्दं अनुभवामः।
(i) इदम् सुन्दरम् उपवनम् अस्ति ।
(ii) तत्र सुन्दराणि पुष्पाणि विकसन्ति ।
(iii) एका बालिका दोलायाम् तिष्ठति ।
(iv) आकाशे सूर्य: उदयति ।
(v) द्वे वर्तिके जलकुण्डे तरतः।
udyaanan par chitra Varnam sanskrit Mein
udyaanan ekan sundaran sthalamasti. atr vividhaani pushpaani, vrkshaah, lataah ch vikaasanti. udyaane vicharanti sm aanandan anubhavamah. udyaanan nagarasy shobhaan vardhayati.
udyaane vividhaani pushpaani yatha gulaabah, chamelee, baala, champa ityaadayah vikaasanti. eteshaan pushpaanaan surabhih manah harati. udyaane vicharanti sm aanandan anubhavamah.
udyaane vividhaah pakshinah api drshyante. te vrksheshu nivasanti. teshaan madhuran geetan shruyate. udyaane vicharanti sm aanandan anubhavamah.
udyaanan aarogyasy sthalamasti. praatahkaale janaah udyaane vyaayaaman kurvanti. udyaane vicharanti sm aanandan anubhavamah.
udyaanan shikshaayah sthalamapi asti. baalaah udyaane khelanti, pathanti ch. udyaane vicharanti sm aanandan anubhavamah.
moolatah, ap sarvekshani udyaanan premayanti. udyaanan nagarasy shobhaan vardhayati. udyaane vicharanti sm aanandan anubhavamah.
बगीचे पर संस्कृत में चित्रवर्णम्
उद्यान एक सुंदर स्थल होता है। यहां विभिन्न प्रकार के फूल, पेड़, और बेलें उगती हैं। उद्यान में घूमने से हमें खुशी मिलती है। उद्यान शहर की सुंदरता को बढ़ाता है।
उद्यान में विभिन्न प्रकार के फूल जैसे कि गुलाब, चमेली, गेंदा, चंपा आदि उगते हैं। इन फूलों की सुगंध हमारे मन को भाती है। उद्यान में घूमने से हमें खुशी मिलती है।
उद्यान में विभिन्न प्रकार के पक्षी भी दिखाई देते हैं। वे पेड़ों पर रहते हैं। उनकी मधुर ध्वनि सुनाई देती है। उद्यान में घूमने से हमें खुशी मिलती है।
उद्यान स्वास्थ्य के लिए अच्छा होता है। प्रातःकाल में लोग उद्यान में व्यायाम करते हैं। उद्यान में घूमने से हमें खुशी मिलती है।
उद्यान शिक्षा के लिए भी अच्छा होता है। बच्चे उद्यान में खेलते हैं, पढ़ते भी हैं। उद्यान में घूमने से हमें खुशी मिलती है।
इसलिए, सभी लोग उद्यान को पसंद करते हैं। उद्यान शहर की सुंदरता को बढ़ाता है। उद्यान में घूमने से हमें खुशी मिलती है।
Picture Description Of A Garden In Sanskrit
A garden is a beautiful place. It is home to various types of flowers, trees, and vines. We feel happy when we stroll in the garden. The garden enhances the beauty of the city.
In the garden, various types of flowers such as roses, jasmine, marigold, champa, etc. bloom. The fragrance of these flowers pleases our mind. We feel happy when we stroll in the garden.
Various types of birds are also seen in the garden. They live on trees. Their sweet sound is heard. We feel happy when we stroll in the garden.
The garden is good for health. People exercise in the garden in the morning. We feel happy when we stroll in the garden.
The garden is also good for education. Children play and study in the garden. We feel happy when we stroll in the garden.
Therefore, everyone loves the garden. The garden enhances the beauty of the city. We feel happy when we stroll in the garden.
इन्हें भी पढ़ें